Witlof-perentaart

Witlof-perentaart

  • 1 eetl. olijfolie
  • 5 middelgrote stronkjes witloof,
    van de kern ontdaan en in fijne reepjes gesneden
  • 2 eetl. ahornsiroop
    (of een andere zoetstof of een beetje suiker naar smaak)
  • 1 grote peer,
    in blokjes gesneden
  • 50 g pecannoten
  • 2 theel. tijm
  • peper en zout
  • 1 rol bladerdeeg

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Verhit de olie in een grote pan boven een middelhoog vuur.
Fruit het witloof enkele minuten.
Giet er de ahornsiroop bij, roer, en laat nog een tweetal minuten op het vuur staan.
Haal de pan van het vuur en roer er de peer, de pecannoten en de tijm doorheen.
Kruid naar smaak met peper en zout.
Rol het bladerdeeg uit in een taartvorm, en prik er met een vork een aantal gaatjes in.
Doe de vulling in het bladerdeeg.
Zet de taart in de voorverwarmde oven, en bak 20 tot 30 minuten, of tot het bladerdeeg goudbruin kleurt.

Bron: EVA Veggiedag

Terug