Eenvoudige veggieburger

Eenvoudige veggieburger

  • 400 g kikkererwten (uitgelekt)
  • 150 g maïs (uitgelekt)
  • 1 lente-uitje (fijngesneden)
  • ½ rode paprika (fijngesneden)
  • 1 theel. komijnpoeder
  • 1 theel. kerriepoeder
  • 100 g paneermeel
  • 4 eetl. olijfolie
  • naar wens peper en zout

Pureer de kikkererwten en de maïs met de staafmixer of in de keukenmachine.
Maal het niet te fijn.
Meng de lente-ui, paprika, komijn en het kerriepoeder erdoor.
Breng op smaak met peper en zout en meng er 4 eetlepels paneermeel door.
Laat 10 minuten staan.
Hierdoor wordt het mengsel steviger.
Maak van het mengsel 4 tot 5 burgers.
Strooi de rest van het paneermeel op een bord en druk de burgers aan beide kanten in het paneermeel.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de burgers 4 minuten op middelhoog vuur. Keer ze halverwege (dus 2 x 2 minuten).

Bron: EVA Veggiedag

Terug