Spruitjesstoemp met geitenkaas en gember

Spruitjesstoemp met geitenkaas en gember

  • 1 kg kruimige aardappels
  • 750 g spruitjes
  • 5 cm gemberwortel
  • 1 grote ui
  • 2 – 3 theel. komijn
  • 4 – 5 stevige appels
  • melk
  • room
  • gembersiroop
  • 250 g zachte geitenkaas

Schil de aardappels en snij ze in gelijke stukken.
Kook de aardappels en de spruitjes in een grote pan met ruim water in 15 – 20 minuten gaar.
Schil de gemberwortel en rasp die fijn.
Schil de appels en snij ze in grove blokjes.
Verhit olie of boter in een wok of hapjespan en fruit hierin de ui, gember en komijn heel zachtjes glazig.
Voeg op het laatst de blokjes appel toe.
Giet de aardappels en spruitjes af en stamp ze fijn met melk / room / gembersiroop, zodat een smeuiige puree ontstaat.
Schep het appelmengsel er voorzichtig door en breng op smaak met zout.

Bron: Hungryfeelings

Terug