Sissende paksoi met tofu en mihoen

Sissende paksoi met tofu en mihoen

  • 375 g tofu
  • 2 eetl. sojasaus
  • 1 teentje knoflook
  • 3 cm gember
  • 1 rode paprika
  • 150 g champignons
  • 1 paksoi
  • 250 g mihoen
  • 2 eetl. olie
  • 15 g koriander

Snijd de tofu in blokken ter grootte van een dobbbelsteen.
Schenk de sojasaus over de tofublokken en laat 10 minuten staan.
Pel en snipper de knoflook.
Schil de gemberwortel en hak fijn.
Maak de paprika schoon en snijd in dunne repen.
Maak de champignons schoon en snijd in dikke plakjes.
Maak de paksoi schoon en snijd overdwars in dunne repen.
Breek de mihoen in stukken en doe ze in een kom.
Overgiet ze met kokend water en laat de mihoen 15 seconden wellen.
Spoel ze in een vergiet af onder koud stromend water en laat ze uitlekken.
Verhit 1 eetlepel olie in een wok of grote koekenpan en fruit de knoflook en gember 2 minuten.
Voeg de paprika, champignons, tofu met sojasaus, paksoi en mihoen toe en bak alles al omscheppend 5 minuten mee.
Verhit intussen 1 eetlepel olie met zout & peper.
Neem de pan van het vuur en schenk de hete olie over het wokgerecht uit.
En schrik niet, het hoort te sissen!
Knip de koriander boven het wokgerecht fijn en serveer meteen.

Bron: Verse Oogst

Terug