Seitan & knolselderij met cranberry-portosaus

seitan_knolselderij (3K)

  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • ca. 500 g knolselderij (geschild en in blokjes van 2 bij 2 cm)
  • 300 g seitan, in blokjes van 2 bij 2 cm
  • 2 dl groentebouillon
  • 1½ dl rode porto
  • 3 eetl. gedroogde cranberry's
  • 1 theel. appelstroop
  • 3 kruidnagels
  • 2 theel. bloem of maizena
  • peper
  • zout

Doe de olijfolie in een stoofpan en stoof de ui hierin tot hij glazig is.
Voeg de knolselderijblokjes toe en stoof ze ca. 5 minuten.
Voeg de seitanblokjes, de groentebouillon, de porto, de appelstroop en de kruidnagels toe.
Roer goed en laat met het deksel op de pan ongeveer 20 minuten stoven, of tot de knolselderij zacht is.
Voeg halverwege de stooftijd de cranberry's toe.
Maak een papje van de bloem of maizena met een klein beetje koud water.
Roer dit papje door de stoofpot en laat nog even doorkoken.
(Maak je het stoofpotje een dag op voorhand, bind de saus dan pas vlak voor het opdienen.)
Breng op smaak met peper en eventueel nog wat zout.

Bron: De Groene Prinses
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug