|
|
Verhit een royale scheut olie in een grote pan.
Bak de versnipperde ui op een laag vuur ongeveer 3 minuten.
Voeg er een tot pulp geplet teentje knoflook aan toe en laat 1 minuut meebakken.
Doe er vervolgens de in kwartjes gesneden champignons bij en blus na 2 minuten met sojasaus en enkele druppels sesamolie.
Kruid met gemberpoeder en peper en bak de champignons verder tot al het vocht verdampt is en de massa zacht en donker is.
Haal de groenten uit de pan en mix ze samen met de afgespoelde en uitgelekte bonen in een keukenrobot tot een grof mengsel.
Voeg goed wat paneermeel toe zodat de champignonpuree bewerkbaar wordt.
Rol het mengsel tot balletjes en laat een kwartiertje in de diepvries opstijven.
Ontdoe de tomaten van hun schil en zaadjes en snijd ze in blokjes.
Verhit een grote pan op een middelhoog vuur en verwarm de rode currypasta ongeveer 30 seconden.
Voeg vervolgens de tomatenblokjes samen met de kokosmelk toe aan de rode curry en meng met een garde tot de pasta helemaal opgelost is.
Laat de saus op laag vuur 10 minuten zachtjes pruttelen.
Roer er wat tamarindepasta of limoensap door en werk eventueel af met een scheut vissaus.
Bak ondertussen de champignonballetjes in een andere pan rondom bruin en leg ze vervolgens voorzichtig in de saus.
Laat het gerecht nog 5 minuten verder pruttelen en dien op met rijst en Thaise basilicum.
Bron: Thursday dinners
Gepubliceerd door: De Wassende Maan