Pompoencurry met basmati, cashewnoten en een rammenasslaatje

pompoencurry_basmati (3K)

  • 1 kg Japanse oranjepompoen
  • 1 grote ui
  • 3 tenen look
  • 2 kleine Thaise pepertjes
  • 1 citroengrasstengel
  • 1 dikke duim gember
  • 5 cl sojasaus
  • ½ l kokosmelk
  • 100 g cashewnoten
  • verse koriander
  • Thaise basilicum
  • 10 gehalveerde dadels
  • peper & zout
  • 200 g basmatirijst
  •  
    • voor het slaatje
  • 200 g rammenas
  • 1 theel. nigelzaad
  • 4 eetl. rijstazijn
  • 4 eetl. mirin

Schil de rammenas en rasp ze grof.
Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng goed.
Zet koel.
Snijd de pompoen in 3 cm-blokken.
Zet even opzij.
Doe de gember, chili, ui, look en pepertjes in de blender.
Verhit zonnebloemolie en roerbak dit mengsel 3 minuten.
Voeg de pompoen toe en roerbak nog 3 minuten.
Blus de pompoen met de kokosmelk, voeg de sojasaus toe en laat 20 minuten sudderen of tot de pompoen heel gaar is.
Smaak af met peper en zout.
Garneer met koriander, basilicum.
Rooster de cashewnoten in een droge pan tot goudgeel.
Strooi ze op het gerecht.
Serveer met basmatirijst en het slaatje.

Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug