Pommes Anna

Pommes Anna

voor 10 personen

  • 1½ kg aardappel
  • 200 g geklaarde boter
  • peper
  • zout

Verwarm de oven op 220 °C.
Schil de aardappelen.
Snij de aardappelen met een groenteschaaf in plakjes van ongeveer 4 mm dik.
Spoel de plakjes grondig met koud water en dep ze droog met een handdoek.
Boter een vuurvaste schotel van 15 - 20 Ø cm in.
Leg de aardappelplakjes dakpansgewijs in de vuurvaste schotel.
Kruid dit laagje aardappelen met peper en zout.
Giet er wat geklaarde boter over.
Leg de volgende laag aardappelplakjes maar begin aan de andere kant, zodat er wat speelruimte is tussen de aardappelen.
Kruid ook dit laagje aardappelen met peper en zout, en giet er wat geklaarde boter over.
Zorg ervoor dat er vijf à zes lagen ontstaan, waarbij de bovenste laag goed van boter voorzien wordt.
Zet de vuurvaste schotel in de op 220 °C voorverwarmde oven en laat 40 minuten garen.
Druk tijdens het garen regelmatig aan met een schuimspaan.

De foto is van Sally Vargas
Bron: Hungryfeelings

Terug