Pasta met wokgroenten

Pasta met wokgroenten

  • 500 volkoren spaghetti
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 groene paprika
  • ½ courgette
  • 150 g sluimererwten
  • 400 g Philadelphia kaas met fijne kruiden
  • 30 cl room
  • peper
  • zout
  • oregano
  • rozemarijn
  • marjolein
  • olijfolie

Pasta in licht gezouten water beetgaar koken.
Groenten in blokjes snijden, de sluimererwten in schijven snijden.
Deze gekruid knapperig opwokken in olijfolie.
Room opwarmen en de kaas eronder mengen.
Serveer zeer warm en werk af met geraspte grana padano.

Opmerking
Een belangrijk onderdeel van de volkoren pasta zijn complexe koolhydraten. Dit houdt in dat deze koolhydraten moeilijk af te breken zijn door het lichaam, waardoor de energie gelijkmatiger vrijkomt. Hierdoor het je minder snel last van een hongergevoel als je volkoren pasta eet, dan wanneer je witte pasta eet, waarvan de koolhydraten sneller afgebroken worden door je lichaam. Hetzelfde geldt voor wit en bruinbrood. Verder bevat volkoren pasta veel meer vezels, wat belangrijk is voor een goede stoelgang.

Bron: Elmo & Blondy
Gepubliceerd door: Kook Jij -->

Terug