Pasta met raapsteeltjes en verse ricotta

  • pasta naar keuze
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • olijfolie
  • 1 flinke bos raapsteel
  • sap en rasp van ½ citroen
  • 4 flinke eetl. ricotta
  • 1 klein handje geraspte Parmezaanse kaas
  • zout & peper

Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op het pak in ruim kokend, gezouten water gaar.
Giet af, maar bewaar wat van het kookvocht.
Bak de knoflook even in wat olijfolie (niet bruin laten worden!) en voeg daar de raapsteeltjes aan toe met een paar eetlepels kookvocht van de pasta.
Laat even stoven.
Voeg citroenrasp en -sap toe en de ricotta en breng op smaak met zout & peper.
Doe het raapsteeltjes-ricottamengsel bij de pasta in de pan en meng goed.
Warm eventueel nog even door.
Als de pasta wat te droog is, voeg dan nog een paar extra lepels kookvocht toe.
Serveer met Parmezaanse kaas.

Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug