Romige pasta met champignons

Romige pasta met champignons

  • 300 g (rijst) pasta
  • scheutje (olijf)olie
  • 1 bakje champignons
  • 1 witte ui
  • 1 teentje knoflook
  • ½ prei
  • 1 pakje rijst
  • room
  • peper en zout naar smaak
  • tijm of rozemarijn naar smaak (optioneel)

Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking.
Pel en snipper de ui.
Borstel de paddenstoelen schoon met een speciaal borsteltje of gebruik hiervoor een velletje keukenpapier.
Snijd de paddenstoelen in dunne plakjes.
Verhit in een wok of koekenpan een scheut olijfolie en bak de ui en champignons voor een paar minuten op laag vuur
Pel het teentje knoflook en snij het heel fijn doe dit ook met de prei.
Voeg toe aan de ui en champignons.
Roer alles goed door elkaar en bak voor circa 3 minuten op laag vuur.
Voeg nu de rijstroom toe, breng het aan de kook en laat het dan zachtjes pruttelen.
Voeg peper en zout naar smaak toe.
Eventueel wat tijm of rozemarijn naar smaak.
Giet de pasta af en meng het door de saus.

Bron: EVA Veggiedag

Terug