|
|
Week de arame ca. 5 minuten.
Blancheer 8 mooie paksoibladeren in ca. 4 minuten en laat ze uitlekken.
Kook de linzen gaar in water met een laurierblad en bonenkruid.
Was de prei en snijd hem in dunne ringen.
Snijd de tofu in dobbelsteentjes.
Verwarm de olijfolie en bak de geperste look, prei en het uitgelekte zeewier op een zacht vuur.
Voeg na ongeveer 10 minuten de tofu toe en laat zachtjes meebakken.
Laat de gare linzen uitlekken en roer ze door de groenten met tofu.
Breng het geheel op smaak met paprikapoeder, cayennepeper, sojasaus en/of tofukruiden.
Vul de bladeren met het mengsel en vouw ze stevig dicht.
Wam de pakjes op in een ingevette ovenschaal of in een stoommandje.
Bron: Bijzondere groentegids van Velt
Gepubliceerd door: De Wassende Maan