|
|
Hak de knoflook fijn, roer deze samen met de kecap manis, de sherry en een snufje zout tot een marinade.
Doe de blokjes vleesvervanger er in en laat het gedurende een half uur marineren.
Maak intussen de pindasaus, snijd de sjalotjes heel fijn, rol de peper tussen je handen (dan laten de zaadjes makkelijker los) snijd de peper in de lengte door en verwijder de zaadlijsten en zaadjes.
Snijd peper heel fijn.
Verwarm 1 eetlepel olie en fruit hierin de sjalot en peper kort aan.
Roer de kokosmelk en de pindakaas erbij, laat het op een laag vuur binden tot een mooie saus.
Maak verder op smaak met kecap.
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
Snijd de bosuitjes in de lengte doormidden en daarna is stukjes van ongeveer 2 cm.
Was de paksoi aan de stronk en snijd deze vervolgens in repen.
Rasp ongeveer 3 cm gemberwortel.
Verhit wat olie in de wok op een hoog vuur, roerbak eerst de uitgelekte vleesvervanger al omscheppend goudbruin.
Voeg dan de bosuitjes en de paksoi met de geraspte gember toe.
Als de paksoi geslonken is voeg dan de marinade toe en verwarm het geheel nog goed door.
Tip
Je kunt ook kipfilet of kippendijen in blokjes gebruiken in plaats van een vleesvervanger.