Ovenschotel van zoete aardappel en linzen

Ovenschotel van zoete aardappel en linzen

  • 200 g groene linzen (in blik)
  • 1½ kg zoete aardappelen
  • 2 eetl. olijfolie
  • 2 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetl. gehakte bieslook
  • 2 eetl. gehakte peterselie
  • 10 cl (soja)room
  • 2 eetl. gistvlokken
    (vind je in de biowinkel, maar kun je ook weglaten)
  • zout &peper
  • 2 eetl. sojasaus

Kook de linzen in een pan met water gedurende 20 minuten.
Schil de zoete aardappelen en snijd ze in stukjes.
Kook ze gaar in een grote pot met water.

Ovenschotel van zoete aardappel en linzen

Verhit de olijfolie in een pan en fruit hierin de sjalotten en de knoflook.
Voeg de uitgelekte linzen, kruiden en tamari toe en laat 5 tot 10 minuutjes stoven.
Giet in een ovenschaal.
Laat de zoete aardappelen uitlekken, pureer ze en kruid naar smaak met peper en zout.
Verdeel de puree over de linzen en druk goed aan.

Ovenschotel van zoete aardappel en linzen

Giet de room over de schotel en bestrooi eventueel met gistvlokken.
Bak 15 minuten in de oven op 180 °C.
Zet nu een paar minuten onder de grill tot je een mooi korstje krijgt.

Bron: 'Vegan' een kookboek van Marie Laforêt
Gepubliceerd door: EVA

Terug