Oosterse witloof

  • 4 struikjes witloof
  • 1 eetl. olie
  • 1 teen knoflook
  • 1 rode peper
  • 250 g in blokjes gesneden kipfilet
  • 1 eetl. sesamolie
  • 1 eetl. honing
  • 2 eetl. zoete sojasaus
  • 1 eetl. limoensap
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 eeyl. geroosterde sesamzaadjes

Maak het witloof schoon en snijd elk struikje in de lengte in zessen.
Verhit 1 eetlepel olie in een wok en pers de knoflook hierboven uit.
Voeg de gesnipperde rode peper en kipfilet toe en roerbak de kip in circa 5 minuten goudbruin en gaar.
Voeg het witloof toe en roerbak deze 1 minuut op hoog vuur mee, en daarna nog 2 à 3 minuten op lager vuur tot beetgaar.
Draai het vuur uit en voeg sesamolie, honing, sojasaus en limoensap toe.
Breng op smaak met zout & peper.
Laat nog even rusten zodat de smaken in elkaar trekken.
Garneer het gerecht met sesamzaad.

Bron: De Wassende Maan

Terug