Oosterse schotel met gebakken havermout

Oosterse schotel met gebakken havermout

  • 184 g havermout
  • 2 eetl. olijfolie
  • 2 theel. komijnzaad
  • 1 theel. mosterdzaad
  • 1 theel. kurkuma
  • ½ theel. kaneel
  • 3 kardemompeulen
  • 1 ui, fijngehakt
  • 80 g paprika, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetl. gember, geraspt
  • 48 cl water
  • 1 bosjekoriander, fijngehakt
  • naar keuze peper en zout
    • 400 g gemengde groenten, in beetklare stukken, zoals;
  • erwten
  • wortel
  • bloemkool
  • groene boontjes...

Rooster de havermout 3 tot 5 minuten in een grote pan op middelhoog vuur.
Verhit de olie in een (gietijzeren) pan.
Voeg het komijnzaad, het mosterdzaad, de kurkuma, de kaneel en de kardemompeulen toe en laat 3 tot 5 minuten bakken, tot ze aromatisch worden.
Voeg de ui toe en bak ongeveer 5 minuten, tot de ui glazig is.
Voeg de paprika, de knoflook, de gember en de gemengde groenten toe.
Laat nog 3 tot 5 minuten bakken, tot het mengsel bijna droog is.
Voeg het water toe en zet het vuur hoog.
Zet het vuur lager, wanneer het water bijna kookt.
Laat de groenten 10 minuten sudderen.
Kruid met peper en zout.
Voeg de havermout toe en laat nog 5 minuten sudderen.
Werk af met de koriander.

Bron: Kathy Hester; uit haar kookboek "Heerlijke Havermout"
Gepubliceerd door: EVA Veggiedag

Terug