Mediterrane pasteitjes

mediterrane_pasteitjes (3K)

  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 stengel selder
  • 1 bosje peterselie
  • 250 g tofu
  • 125 g gerookte tofu
  • 10 cl sojaroom
  • 1 eetl. witte miso (optioneel)
  • ¼ vel nori zeewier
    (vind je in de supermarkt bij de oosterse specialiteiten)
  • ¼ theel. gemalen nootmuskaat
  • 2 eetl. bieslook (fijngesneden)
  • 5 cl water
  • 1 bladerdeeg
  • peper
  • zout

Verwarm de olijfolie in een pan en laat er de ui en de knoflook in stoven.
Voeg de gesneden selder en peterselie toe en daarna de verkruimelde tofu, de sojaroom en de miso.
Laat even stoven en voeg dan de fijngesneden nori toe, samen met de muskaatnoot, de bieslook en het water.
Meng goed en laat koken tot je een dikke pasta hebt die als vulling kan dienen.
Kruid naar smaak met peper en voldoende zout.
Rol het vel bladerdeeg uit, spreid de vulling over de hele lengte in het midden van het vel uit.
Plooi dubbel en sluit de uiteinden met de tanden van een vork.
Plaats 30 minuten in een oven op 180 °C.

Bron: 'Vegan' van Marie Laforêt
Gepubliceerd door: EVA

Terug