Mangorijst met tempé en spinazie

mangorijst_tempe_spinazie (3K)

voor 2 à 3 personen

  • 1½ kopje rijst
  • 3 kopjes groentebouillon
  • 200 g tempé
  • 2 eetl. sojasaus
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 eetl. fijngehakte verse gember
  • 1 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. macadamiaolie (of andere olie naar keuze)
  • een mespuntje chilipoeder
  • 1 grote of 2 kleine rijpe mango's, geschild en in blokjes gesneden
  • 200 g verse jonge spinazie, gewassen
  • peper en zout

Breng de rijst met de bouillon aan de kook.
Draai het vuur laag en laat de rijst zachtjes pruttelen tot hij al de bouillon heeft opgenomen.
Verkruimel met je vingers de tempé in een kommetje en roer de sojasaus erdoor.
Verhit de olie (olijf + macadamia) in een grote hapjespan en voeg de ui en gember toe.
Stoof tot de ui gaar is.
Doe er de tempé en het chilipoeder bij en bak, al roerende, tot de tempé lichtjes bruin kleurt.
Voeg de blokjes mango toe en laat ze een vijftal minuten meestoven.
Kieper je spinazieblaadjes mee in de pan en roer tot ze slinken.
Meng de gare rijst onder het mango-spinaziemengsel en breng op smaak met peper en zout.

Bron: Vliegensvlug Vegetarisch, een kookboek van Nadine Abensur uit 2000
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug