Puree van koolraap, appel en gember

koolraap_appel_gember (3K)

  • 1 kleine koolraap, gewassen,
    lelijke plekjes weggeschild, in blokjes
  • scheut water
  • 2 appels, geschild, in blokjes
  • 1 theel. verse gember, fijngesneden
  • halve theel. kaneel
  • eventueel wat agavestroop

Doe de blokjes koolraap met het water in een pan, breng het water aan de kook en laat met deksel erop een half uur stoven.
Voeg dan de appel toe, eventuele nog wat water als de boel is drooggekookt en laat nog zo'n 20 minuten stoven.
Doe de gember en kaneel erbij, en als je wilt wat agavestroop.
Pureer het met de aardappelstamper.

Ik heb de puree grof gelaten (luiheid!), en er raapstelen doorheen gedaan.
Daarbij pittig gemarineerde gebakken tofu plakken en ik was helemaal gelukkig.

Bron: De Plantaardige Keuken
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug