Hummus van aardpeer

Hummus van aardpeer

  • 400 g aardpeer, geschild
  • 1 blik kikkererwten
  • 4 teentjes look
  • 2 eetl. tahini
  • 2 eetl. citroensap
  • 1 theel. water
  • 1 theel. komijn
  • 1 theel. zout
  • peper
    • deze ingediënten gaan niet in de blender
  • 50 g pijnboompitten
  • verse peterselie
  • olijfolie
  • peper

Verwarm de oven op 200 °C.
Rooster de aardperen met de gepelde look voor ongeveer 40 à 50 minuten.
Laat de aardpeer afkoelen.
Mix alle ingrediënten met de afgekoelde aardpeer.
Voeg er ook de teentjes look aan toe.
Als het niet goed mengt voeg je er telkens een eetlepel water aan toe.
Proef en voel regelmatig tot je de gewenste structuur hebt.
Werk af met verse peper en giet er een beetje olijfolie over.
Strooi er daarna fijngesneden peterselie en pijnboompitjes over.
Serveer met een zelfgemaakt toastje of met een verse boterham.

Bron: De Stadsboerderij Antwerpen

Terug