(voor 6 personen)
|
|
Verpak de geraspte meiraap en wortel apart in aluminiumfolie en stoom ze in een stoompan in ± 10 minuten gaar.
Pureer de bietjes en meng ze met 1 mespuntje suiker, de mierikswortel, zout en 1 eetl. citroensap.
Pureer de meiraapjes met het gemberpoeder en 1 eetl. citroensap en voeg zout & peper toe.
Pureer de worteltjes en meng ze met de Marsala, zout & peper.
Schep door elke puree 2 eieren en 5 cl crème fraîche en breng op smaak met zout & peper.
Verwarm de oven voorop 180 °C.
Schep de bietjespuree, de meiraappuree en de wortelpuree na elkaar in de vorm en strijk de lagen glad.
Vul de vorm niet meer dan tot driekwart.
Zet de terrine in een braadslee en dek hem af.
Schenk heet water in de braadslee tot net onder de rand van de terrine en laat de terrine in de oven in ± 2 uur gaar worden.
De terrine is gaar, als de bovenkant stevig aanvoelt.
Laat de terrine 1 nacht afkoelen en snijd hem dan in plakjes.
Serveer de plakjes terrine met een gemengde salade en worteltjes.
Goed gekoeld kan de terrine 2 - 3 dagen worden bewaard.