Griekse aubergineschotel

  • 2 aubergines
  • 3 tomaten
  • 2 tot 3 eetl. olijven
  • 2 uien
  • 150 g feta
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. verse gehakte basilicum
  • 1 theel. oregano
  • 1 theel. Provençaalse kruiden
  • peper & zout

Snij de uien in dunne ringen.
Snij de aubergine in plakjes van 1 cm en stoom of blancheer ze (ongeveer 5 minuten).
Ontvel de tomaten en snij ze in plakjes.
Olie een ovenschaal in.
Leg afwisselend en dakpansgewijs een plakje tomaat en een plakje aubergine in de schaal.
Strooi er uiringen, olijven en stukjes feta over, bestrooi ruim met kruiden.
Plaats 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 °C.

Bron: Velt 1998
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug