|
|
Maak de pesto als volgt.
Voeg alle ingrediënten in een blender en mix fijn.
Bereid de gnocchi als volgt.
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van ongeveer 1½ op 1½ cm.
Kook ze gaar in gezouten water tot ze uit elkaar vallen.
Giet ze af en laat 10 minuten uitdampen.
Stamp ze fijn met een pureestamper en voeg geleidelijk aan de bloem toe.
Proef de substantie en kruid eventueel bij.
Kneed het mengsel zacht in een deegbol maar niet te lang want dan verdwijnt de luchtigheid.
Verdeel het deeg in twee en rol elk stuk uit tot een lange worst van ca. 2 cm dik.
Snijd elke worst deeg in stukjes van ca. 2 cm.
Breng gezouten water aan de kook en voeg de gnocchi toe.
Wanneer deze boven komen drijven, zijn ze gaar en klaar voor verder gebruik.
Afwerking
Snijd elke radijs overlangs in zes parten.
Schil en plet de look en hak deze fijn.
Verhit de olie in een wok en voeg radijzen en look toe.
Kruid deze met peper en niet te veel zout omdat de pesto redelijk zout is.
Voeg de gnocchi en cashewnoten toe en roerbak alles even.
Haal de wok van het vuur en voeg tot slot 2 eetlepels pesto toe, of meer/minder naar keuze.
Meng goed door elkaar.
Bron: Emelie Heller, medewerker voeding bij Velt
Gepubliceerd door: Velt - Samen eco actief