Gnocchi van aardappel, verse tomatensaus, basilicum en parmezaan

gnocchi_aardappel (4K)

  • 4 grote pureeaardappelen (ongeveer 1 kg)
  • 4 tomaten
  • 120 g bloem
  • 4 eigelen
  • 50 g parmezaan
  • ¼ bosje basilicum
  • 1 koffiel. olijfolie
  • zout & peper

Was de aardappelen en kook ze in de schil 30 minuten in de oven op 180 °C (stand 6).
Haal het vruchtvlees eruit en verbrokkel het met een garde.
Voeg er dan de eigelen en de bloem aan toe.
Maak klein worstjes van één cm doorsnede en snijd ze in kleine plakjes.
Breng in een kookpan gezouten water aan de kook.
Pocheer de gnocchi 3 tot 4 minuten in het kokende water (ze zijn gaar wanneer ze komen bovendrijven).
Haal de gnocchi met een schuimspaan uit het water en leg ze op een stukje keukenpapier.
Was de tomaten en mix ze met de pel er nog aan.
Kruid met peper en zout.
Verwarm de tomaten in een kookpan en voeg er de olijfolie en fijngehakte basilicum aan toe.
Leg de gnocchi in een diep bord, giet er de warme tomatensaus over en strooi er wat parmezaan over.

Bron: Patapas

Terug