Duitse maultaschen met een zacht sausje

duitse_maultaschen (5K)

voor 2 personen

  • 6 maultaschen
    (Duitse ravioli kant en klaar) met spinazie
  • 200 g champignons
  • een klontje boter
  • 2 soepl. bloem
  • currypoeder
  • een flinke scheut vloeibare honing
  • peper
  • 15 cl room
  • gemalen mozzarella kaas
  • stukje tomaat concaseé

Kook de gevulde pasta ± 12 minuten.
Boter laten smelten.
De bloem goed eronder roeren tot men een homogene massa bekomt.
De room beetje bij beetje toevoegen tot men de gewenste dikte van de saus heeft.
Goed kruiden en honing toevoegen.
Laat op een zacht vuur even pruttelen.
Champignons in vier snijden en even in olijfolie op wokken, voeg deze bij de saus.
Serveer op bord en werk af met de fijn gesneden tomaat concasseé.

Opmerking
Concassé = Snijd tomaten in vier en haal het vruchtvlees van de zaadlijsten. Snijd in kleine blokjes.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij -->

Terug