Couscousburger met de smaken van het Midden-Oosten

Couscousburger met de smaken van het Midden-Oosten

  • 20 cl warm water
  • ½ theel. saffraanpoeder
  • ½ theel. kaneel
  • 120 g couscous
  • ¼ gepekelde citroen
  • ½ ui, gesnipperd
  • ½ rode paprika, in kleine stukjes
  • 100 g 'ChickPieces' (vegetarische kipstukjes of Greenway)
  • 15 ontpitte groene olijven, in ringen verse koriander, gehakt
  • olijfolie
  • zout
  • 100 g amandelmeel

Vermeng het warme water met de saffraan, de kaneel en zout.
Giet het water over de couscous en roer even om.
Laat de korreltjes rustig het vocht opdrinken.
Verwijder het vruchtvlees van de citroen en snijd de schil in reepjes.
Stoof de ui in wat olie.
Voeg de paprikastukjes toe en stoof ze 10 minuten op een zacht vuur.
Roer de ui, de paprika, de 'ChickPieces', het amandelmeel, de olijven, de koriander en de citroenreepjes door de couscous.
Kneed het mengsel goed door tot een samenhangend geheel.
Verdeel het mengsel in 8 porties en maak er platte burgers van.
Je kunt de burgers een perfecte vorm geven door telkens een metalen ring te vullen met een deel van het mengsel, en het mengsel aan te stampen, bijvoorbeeld met de onderkant van een glas.
Maar je kunt ze ook met de hand vorm geven.
Bak de burgers in wat olijfolie goudbruin, 2 minuten aan elke kant.

Bron: EVA Veggiedag

Terug