Courgettelinten met gegrilde perzik en cashewcrème

courgettelinten_perzik (3K)

  • 2 courgettes
    (in de lengte in dunne plakken gesneden met een dunschiller of mandoline)
  • 3 stevige perziken (in partjes gesneden)
  • 4 eetl. olijfolie
  • 1 klein handje platte peterselie (fijngehakt)
  • 1 klein handje verse munt (fijngehakt)
  • peper
  • zout
  • houten bamboestokjes (in water geweekt)
    • voor de cashewcrème
  • 60 g ongeroosterde cashewnoten
    (enkele uren geweekt in water)
  • sap van ½ limoen
  • 1 teentje knoflook
  • zout
  • 6 cl water of groentebouillon

Steek de courgettelinten accordeongewijs op de houten bamboestokjes en wissel af met partjes perzik.
Meng de olijfolie met de verse kruiden, peper en zout en strijk de brochettes hiermee in.
Grill ze tot de courgette gaar is.
Serveer met cashewcrème.

Voor de cashewcrème
Mix met een staafmixer of goede blender alles fijn tot je een romige dressing krijgt.
Dit kan enkele minuten duren, afhankelijk van de kwaliteit van je mixer.
Als de saus te dik is, kun je een beetje extra water of groentebouillon toevoegen.
Breng eventueel nog op smaak met extra limoen.

Tip
Meng wat witte wijnazijn en kappertjes bij de dressing. Laat de blokjes courgette hierin marineren en vervang de perziken door stukjes rode uit voor een snelle variant op deze brochettes.

Bron: EVA

Terug