Colcannon, Ierse aardappelpuree met savooikool

  • 4 aardappelen
  • 4 koppen fijngesneden savooikool
  • 60 g boter
  • 3 fijngesnipperde uitjes
  • ⅔ kop warme melk
  • peper & zout
  • 1 eetl. gesmolten boter
  • 2 eetl. peterselie, fijngehakt

Stoom de aardappelen tot ze gaar zijn.
Pureer met een vork tot de puree droog wordt.
Kook de kool 10 minuten in een bodempje water en giet hem af.
Smelt de boter in een middelgrote koekenpan en voeg de lente-uitjes toe.
Fruit ze 1 minuut en roer de kool erdoor; nog 1 minuut bakken.
Doe de aardappelpuree en de kool in een grote kom en voeg warme melk toe tot het koolmengsel romig wordt.
Op smaak brengen met zout & peper.
Doe het koolmengsel in een verwarmde ovenschaal.
Besprenkel het met gesmolten boter en bestrooi het met peterselie.

Bron: De Wassende Maan

Terug