Chinese koolrolletjes met pinda's

chinese_koolrolletjes1 (3K)

voor 2 personen

  • 1 Chinese kool
  • 200 g pandanrijst
  • 200 g Chinese roerbakgroenten
  • 1 theel. Thaise groene currypasta
  • 20 cl kokosmelk
  • 100 g gezouten pinda's

Neem de 8 buitenste bladeren van de Chinese kool en stoof deze gaar in een klein bodempje water.
Er kunnen er steeds 4 in een grote wok, het duurt ongeveer 10 minuten.
Snijd de rest van de Chinese kool fijn.

chinese_koolrolletjes2 (3K)

Kook intussen de pandanrijst een paar minuten korter dan op de verpakking staat aangegeven.
Giet de rijst goed af en zet de rijst weer terug op het vuur, maar nu met de currypasta, de kokosmelk, de roerbakgroenten en de rest van de Chinese kool.
Laat onder voortdurend roeren doorkoken totdat de groenten gaar zijn.
De rijst neemt de kokosmelk op en er ontstaat een smeuïg mengsel.
Schep dit nu op de onderkant van het blad en begin daar met oprollen.
Hou tandenstokers gereed.
Strooi er op het laatst gezouten pinda's over.

Bron: Veggie Variation
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug