Kruidige Chinese kool

  • 700 g Chinese kool
  • 1 eel. olie
  • 2 theel. fijngehakte gember
  • 2 theel. fijngehakte knoflook
  • 1 gedroogde rode peper
  • 1 eetl. droge sherry of rijstwijn
  • 2 eetl. donkere sojasaus
  • (evt. 2 theel. suiker)
  • 50 cl water
  • 2 theel. sesamolie

Haal de kool uit elkaar, was de bladeren goed en snijd ze in reepjes van 2½ cm.
Maak een grote wok goed heet.
Voeg olie toe.
Voeg een paar seconden later gember toe, en roerbak.
Voeg daarna knoflook en peper toe.
Roer even door en voeg dan sherry of rijstwijn, sojasaus, suiker en water toe.
Voeg, als het mengsel suddert, de kool toe.
Laat het op een grote vlam 5 minuten koken en roer af en toe, tot de kool goed gaar is.
Voeg vlak voor het opdienen de sesamolie toe en roer goed door.

Bron: Uit Westelijk China
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug