Chileense maïspastei (pastel de choclo)

Chileense maïspastei (pastel de choclo)

  • 2 uien, fijngensipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 rode paprika's, in kleine stukjes gesneden
  • 100 g ontpitte, zwarte olijven
  • 4 eetl. rozijnen
  • 300 g veggiegehakt
  • 6 theel. tomatenpuree
  • 2 theel. gemalen komijn
  • 2 theel. paprikapoeder
  • peper & zout
  • 450 g gare maïskorrels (vers, diepvries of uit blik)
  • 6 eetl. (soja)room
  • 2 theel. maïszetmeel
  • 2 theel. rietsuiker
  • chilipoeder (naar smaak)
  • een handvol basilicumblaadjes

Stoof de ui en de knoflook in wat olie tot de ui zacht is.
Voeg de paprikablokjes, de komijn en het paprikapoeder toe en laat 5 à 10 minuten stoven.
Roer het gehakt, de olijven, de rozijnen en de tomatenpuree erdoor en laat nog een 5-tal minuten pruttelen.
Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Gebruik je maïskorrels uit blik of bokaal, laat ze dan goed uitlekken. Diepvriesmaïskorrels laat je eerst ontdooien.
Doe de maïs samen met de room, de maïszetmeel de rietsuiker, chilipoeder en basilicum in de blender en pureer tot je een gladde massa hebt.
Kruid af met peper en zout.
Vet één grote of twee kleine ovenschalen in.
Verdeel het groente-gehaktmengsel erover.
Bestrijk met de maïspuree.
Plaats de ovenschotel(s) gedurende 15 minuten in de oven en tot slot ca. 5 minuten onder een hete grill, of tot het maïslaagje lichtbruin kleurt.

Bron: EVA Veggiedag

Terug