Cannelloni met paksoi en walnoten

    • pasta
  • 12 gedroogde cannellonibuisjes
  • scheutje olijfolie
  • boter, om in te vetten
  • 50 g walnoten, gehakt.
    • kaassaus
  • 25 g boter
  • 25 g bloem
  • 30 cl melk
  • 50 g geraspte fontina kaas
    • vulling
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 grote ui, gehakt
  • 1 teentje look, geperst
  • 1 paksoi, fijngesneden
  • 200 g gehakte tomaten
  • 1 theel. gedroogde oregano
  • 3 eetl. gehakte basilicum
  • 225 g ricotta
  • 75 g broodkruim
  • 50 g walnoten
  • mespunt nootmuskaat
  • zout & gemalen peper

Verhit voor de vulling de olijfolie in een grote braadpan en fruit ui en knoflook in 2 - 3 glazig.
Voeg paksoi, tomaat en oregano toe.
Laat alles circa 5 koken en roer regelmatig tot alle vocht verdampt is.
Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.
Doe het groentemengsel in een keukenmachine en voeg basilicum, ricotta, broodkruim, walnoten en nootmuskaat toe.
Pureer tot een glad mengsel en breng op smaak met zout & peper.
Smelt de boter voor de saus in een steelpan.
Roer de bloem erdoor en laat 1 koken.
Roer langzaam de melk erdoor en verhit tot de saus kookt en gebonden is.
Roer de fontina erdoor.
Verwarm de oven voor op 190 °C.
Bestrijk de binnenkant van een platte ovenschaal met boter.
Vul de cannellonibuisjes met behulp van een theelepel en leg ze in de schaal.
Giet de kaassaus er gelijkmatig over.
Bestrooi het gerecht met walnoten en bak het in circa 30 minuten goudbruin.

Bron: De Wassende Maan

Terug