Bloemkoolaardappelen

  • 60 g boter
  • 8 aardappelen (Bintje)
  • 1 bloemkool
  • 6 sneetjes spek (gezouten)
  • 40 g bloem (tarwebloem)
  • 5 dl melk (halfvol)
  • 1 dl room
  • 150 g gemalen Herbie
  • peper & zout
  • nootmuskaat

Een roux maken met gesmolten boter en bloem.
De melk toevoegen en al roerend aan de kook brengen.
Op smaak brengen met peper en zout.
Van het vuur nemen, er de room doorroeren, samen met de helft van de gemalen kaas.
De geschilde aardappelen, het gewassen lof van de bloemkolen en de sneetjes spek samen gaarkoken.
De gekookte aardappelen en het lof mixen.
Het spek fijnsnijden en samen met enkele vlokjes boter bij de aardappelen voegen.
Op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat.
Alles goed mengen.
Een schotel beboteren en het aardappelmengsel hierin brengen.
De schotel moet voldoende groot zijn zodat met dit mengsel slechts de helft van de schotel gevuld is.
De bloemkool verdelen in roosjes en koken in gezouten water.
De bloemkoolroosjes op het aardappelmengsel leggen, overgieten met de kaassaus en bestrooien met de rest van de gemalen kaas.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug