Bieten-champignoncurry

  • 3 eetl. plantaardige olie
  • 1 theel. komijnzaad
  • 1 theel. geel of bruin mosterdzaad
  • 175 g middelgrote champignons, gehalveerd
  • 400 g rauwe rode bieten, geschild en in blokjes van 2 cm
  • 3 theel. geschilde verse gember, tot pulp geraspt
  • 2 grote knoflooktenen, gepeld en geperst
  • 1 verse groene peper, zeer fijn gehakt
  • 2,5 dl gezeefde tomaten
  • 1 volle theel. zout

Verhit de olie in een niet te grote pan op een middelhoge warmtebron.
Doe het komijn- en mosterdzaad erin.
Voeg, zodra het mosterdzaad begint te springen, de paddestoelen toe.
Roer de paddestoelen even door, voeg dan de rode bieten toe.
Bak al roerend 2 minuten.
Voeg dan de gember, knoflook en het pepertje toe.
Bak al roerend, nog altijd bij middelhoge temperatuur, nog eens 2 minuten.
Schenk de gezeefde tomaten en 2,5 dl water erbij.
Voeg het zout toe.
Roer door, breng dan aan de kook.
Draai de warmtebron laag en laat met het deksel op de pan 40 minuten zachtjes pruttelen, of totdat de bieten gaar zijn.

Bron: Madhur Jaffrey's Vegetarische Recepten
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug