Asperges op Vlaamse wijze - I

asperges (2K)
”Asperges, het witte goud. Ieder jaar opnieuw geboren, steeds gekoesterd.“
  • Vlaamse asperges AA
  • scharreleitjes
  • vers gehakte peterselie
  • hoeveboter
  • peper & zout
  • nootmuskaat

Schil de asperges en kook of stoom ze beetgaar.
Droog de lichtjes gezouten asperges op een doek en schik ze op een warm bord.
Kook de scharreleitjes hard en plet ze grof.
Breng ze op smaak met peper, zout, nootmuskaat, vers gehakte peterselie en gesmolten hoeveboter.
Schep dit mengsel half over de asperges en dien warm op.

Aanbevolen wijn:
Pinot Gris
Domaine Mittnacht Freres
Terre d’étoiles, 2004

Bron: Patrick van Herck, Restaurant Antwerpen, Huis De Colvenier


Asperges op Vlaamse wijze - II

  • 2 bussels witte asperges
  • 4 eieren gekookt
  • 120 g boter
  • ½ bussel peterselie
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat

Schil de asperges zorgvuldig met een dunschiller.
Breek de aspergevoeten af op ongeveer 3 centimeter.
Bind de asperges tot een bussel en kook ze gaar.
Indien je geen speciale aspergekookpot hebt, bind dan de bussel aan het oor van de kookpot.
Let op: de aspergepunten moeten boven het kookwater uitkomen.
Controleer de gaarheid met een vork.
Meng ondertussen de geplette eieren met de verse kruiden.
Voeg gesmolten boter toe en kruid af met zout, peper en paprika.
Haal de asperges uit het water en maak de bussel los.
Houd het kookvocht voor een saus of soep.

Bron: Lekker van bij ons
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug