|
|
Schil de asperges met een dunschiller.
Houd de asperge aan de punt vast (die hoeft niet geschild worden) en begin te schillen van punt naar onderkant.
Doe koud water in een ruime pan.
Voeg wat zout, de schillen en de onderkantjes van de asperges toe.
Breng het geheel zachtjes aan de kook.
Laat de aspergeschillen een tijdje trekken.
Verwijder de schillen en de onderkantjes.
Voeg de asperges toe en kook ze zachtjes 7 tot 10 minuten.
Zet het vuur uit.
Snijd de pijpajuin in kleine stukjes, en hak de noten in de keukenmachine.
Snijd de asperges in schuine kleine stukjes.
Verhit de olie in de wok zeer heet, bak hierin de asperge en de pijpajuin opscheppend op een hoog vuur gedurende ± 4 minuten.
Doe daarna de gehakte cashewnoten erbij en verhit even mee.
Voeg zout & peper toe naar smaak en blus dit geheel af met de witte wijn.