Aardappelpuree met spruiten - I

Aardappelpuree met spruiten

voor 2 personen

  • 4 aardappelen
  • 150 g spruiten
  • ½ ajuin
  • 1 teentje look
  • klontje goede boter
  • peper & zout
  • muskaatnoot
  • scheutje room
  • 1 schijf kaas naar keuze
  • chapelure

Aardappelen in vieren snijden en deze in licht gezouten water beetgaar koken.
Spruiten in vieren snijden, ajuin fijn snijden en evenzeer de look.
Stoof deze gaar aan in een beetje boter, goed kruiden, doe het in een maatbeker en voeg de room toe en mix tot een gladde massa.
Aardappelen pureren en de spruitenmoes toevoegen samen met het klontje goede boter goed onder elkaar mengen, even proeven en indien nodig bijkruiden.
Neem een vuurvaste schotel en beboter deze en vul met de aardappelpuree, verdeel de kaas in reepjes gesneden erover.
Bestrooi met een beetje chapelure en zet het onder de grill.

Bron: Elmo & Blondy
Gepubliceerd door: Kook Jij


Aardappelpuree met spruiten - II

Aardappelpuree met spruiten

voor 2 personen

  • 4 aardappelen
  • 150 g spruiten
  • klontje boter
 
  • 1 eike vers van de pers
  • peper & zout
  • muskaatnoot

Aardappelen schillen en in blokjes snijden, spruiten ontdoen van de buitenste blaadjes en in vier snijden.
Kook deze samen in licht gezouten water beetgaar.
Pureer voeg het ei, boter en kruiden toe en roer goed onder elkaar.
Serveer de puree zeer warm zowel bij vis als vlees.

Bron: Elmo & Blondy
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug