Aardappelpuree in een hartelijk koekje

aardappelpuree_koekje (3K)

  • 4 bladerdeeg koekjes
  • 15 aardappelen
  • peper
  • zout
  • currypoeder
  • muskaatnoot
  • 2 wortelen
  • 2 pijlen witloof
  • 1 rode ajuin
  • 100 g gemalen kaas
  • een beetje chapelure
  • boter

Wortelen, witloof en ajuin zeer fijn snijden ofwel even in de cutter.
Mag geen pap zijn heel kleine blokjes.
Goed kruiden en even aanstoven in boter.
Aardappelen gaar koken met currypoeder giet af en pureer.
De groenten en kaas eronder mengen evenzeer nog eens bij kruiden.
Een beetje kaas aan de kant houden.
Neem de koekjes, haal voorzichtig met een scherp mes het hoedje eraf en hol uit.
Neem een spuitzak met groot spuitmondje vul deze met de puree.
Spuit de puree in de koekjes een beetje kaas erop chapelure en een een klontje boter.
Zet in een voorverwarmde oven van 200 °C en warm deze een 10 tal minuten op.
Serveer zeer warm.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug