Aardappelpuree met fijn gesneden groenten - I

aardappelpuree_groenten (3K)

  • 15 aardappelen
  • peper
  • zout
  • currypoeder
  • muskaatnoot
  • 2 wortelen
  • 2 pijlen witloof
  • 1 rode ajuin
  • 100 g gemalen kaas
  • een beetje chapelure
  • boter

Wortelen, witloof en ajuin zeer fijn snijden ofwel even in de cutter.
Mag geen pap zijn heel kleine blokjes.
Goed kruiden en even aanstoven in boter.
Aardappelen gaar koken met currypoeder giet af en pureer.
De groenten en kaas eronder mengen evenzeer nog eens bij kruiden.
Zet even onder de grill.
Serveer zeer warm.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij -->


Aardappelpuree met fijn gesneden groenten - II

aardappelpuree_groenten2 (2K)

voor 2 personen

  • 4 aardappelen
  • 50 g sojascheuten
  • 1 stuk zoete rode puntpaprika
  • 1 stuk courgette
  • ½ wortel
  • peper & zout
  • muskaatnoot
  • kurkuma
  • olijfolie
  • een scheutje melk

Aardappelen beetgaar koken in licht gezouten water.
Groenten zeer fijn snijden.
Aardappelen pureren, kruiden en de groenten eronder mengen evenzeer de olijfolie en melk.
Serveer zeer warm.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij -->

Terug