Aardappellasagne met spinazie en verse zachte kaas

aardappellasagne_spinazie (2K)

voor 8 personen

  • 8 vastkokende aardappelen
  • 400 g spinazie
  • 700 g Mandjeskaas
  • 200 g Brugge oud
  • 3 dl melk
  • 50 g bloem
  • 70 g boter
  • 1 eetl. olijfolie
  • peper
  • zout

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Stoof de spinazie in de olijfolie
Kruid met peper en zout en knijp goed uit.
Meng er de Mandjeskaas onder.
Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes van 3 mm.
Beboter een ovenschaal met de helft van de boter.
Leg er een laag aardappelplakjes in.
Spatel er vervolgens een laag (1 cm) van het spinaziemengsel op.
Herhaal dit tot de ingrediënten zijn opgebruikt.
Smelt de rest van de boter.
Voeg beetje bij beetje de bloem toe en blijf roeren tot je een roux krijgt.
Doe er vervolgens melk bij en laat al roerend doorkoken tot de saus gebonden is.
Kruid met peper en zout en meng er de gemalen Brugge Oud kaas onder.
Giet de kaassaus over de lasagne en bak hem gedurende 20 minuten in de oven.
Serveer meteen.

Bron: Kaasrecepten
Gepubliceerd door: Bert Allers in Kook Jij

Terug