Aardappelkrieltjes in hun jasje in een hartig taartje

aardappelkrieltjes_taartje (3K)

  • 25cl melk
  • 100 g boter
  • 150 g bloem
  • een eitje vers van de pers
  • soepl. Provençaalse kruiden
  • 25 tal krieltjes
  • boter
  • taartvormpjes ± 10 cm diameter
  • erwrten, bonen of rijst om blind te bakken

Krieltjes in de schil beetgaar koken in licht gezouten water afgieten en in schijven snijden.
Bak deze krokant aan in boter met de Provençaalse kruiden.
Voor het deeg alle ingrediënten in een kom doen en met de mixerkneedhaken goed mengen.
Strooi bloem op het aanrecht en rol het deeg zeer goed en dun uit met een deegrol.
Verdeel het deeg in vier stukken.
Beboter en bestrooi de taartvormpjes met bloem en verdeel het deeg in de taartvorm,
Duw goed aan, het overtollige deeg met een deegrol eraf rollen.
Leg het de overschot van het deeg op bakpapier om grissini's te maken: gewoon een meetlat op het deeg leggen en reepjes snijden.
Bak de taartjes gevuld met bonen of erwten gedurende 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C.
Indien geen bonen of erwten in huis: plan trekken en er rijst in leggen zoals ik het gedaan heb, ging prima.
Haal het uit de oven en verwijder de rijst.
Vul de taartjes met de aardappelen en zet nog een tiental minuten in de oven samen met de grissini's.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug