Aardappel-ovenschotel

aardappel_ovenschotel (3K)

  • 10 tal aardappelen
  • 2 grote ajuinen
  • 4 wortelen
  • 2 soepl. boter
  • 3 soepl. bloem
  • 1 l melk
  • peper & zout
  • muskaatnoot
  • 200 g gemalen kaas + 50 g gemalen kaas
  • chapelure

Aardappelen in schijven snijden.
Ajuin halveren en in ringen snijden.
Wortelen in in ringen snijden.
Neem een beboterde vuurvaste schotel beleg de bodem met aardappelen, ajuin, wortelen, ajuin en eindig met aardappelen.
Maak een blanke roux van de boter, bloem en melk deze goed kruiden.
Voeg de kaas toe.
Giet de saus over de aardappelen vervolgens 50 gram kaas erover strooien en chapelure, zet de schotel in een voorverwarmde oven op 200 gram en laat 40 minuten garen.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij -->

Terug