Groentenbouillon - I

groentenbouillon (4K)

  • een halve venkel
  • 2 stengels witte selder
  • 1 stengel porei
  • 1 ajuin
  • 1 wortel
  • 6 tal champignons
  • enkele takjes peterselie
  • een handvol vermicelli
  • boter
  • 3 l groentenbouillon

Snij de venkel in blokjes.
Selder fijn snijden.
Porei in fijne ringen snijden.
Ajuin in blokjes snijden.
Wortel in blokjes snijden.
Champignons in fijne schijfjes snijden.
Peterselie fijn hakken.
Stoof de groenten aan in een beetje boter voeg regelmatig de bouillon toe laat op een zacht vuur de soep sudderen.
Breng de soep aan de kook en voeg de vermicelli toe.
Serveer deze soep zeer warm.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij


Groentenbouillon - II

groentenbouillon2 (4K)

voor 2 personen

  • 50 g zeekraal
  • 50 g broccoli
  • 1 wortel
  • 1 stengel porei
  • 2 rode sjalotjes
  • 4 kastanje champignons
  • 1½ l groentenbouillon
  • gemalen peper
  • boter

Broccoli in roosjes verdelen.
Zeekraal iets fijner snijden indien nodig.
Wortel in blokjes snijden.
Sjalotjes fijn snijden.
Porei in ringen snijden.
Champignons in schijven snijden.
Stoof de groenten aan in boter vervolgens regelmatig de bouillon toevoegen.
Laat op een zacht vuur pruttelen en indien nodig een beetje bij kruiden met peper.
Serveer zeer warm.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug