Zacht en romig mosterdsausje

Zacht en romig mosterdsausje

voor 2 personen

  • ½ soepl. vloeibare boter
  • 1 soepl. bloem
  • 2 soepl. limoensap
  • 3 soepl. mosterd
  • 20 cl melk
  • enkele takjes gehakte peterselie
  • peper
  • fleur de sel
  • 2 soepl. witte wijn

Maak een blanke roux van de boter, bloem en melk.
Voeg al roerend de limoensap en wijn toe.
Als de gewenste dikte is bereikt de mosterd, peper, fleur de sel en peterselie toevoegen.
Een heerlijk sausje voor bij de vis, vlees of gevogelte.

Opmerkimg
Mosterd wordt gemaakt uit gemalen mosterdzaden, azijn, water, suiker en zout.
Ook worden vaak kruiden en/of specerijen toegevoegd, zoals peper, mierikswortel, rozemarijn of zelfs lavendel.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug