Pepersaus

  • 1 ui
  • 2 wortelen
  • 1 dl witte wijn
  • 1 dl dragonazijn
  • 30 g boter
  • 35 g bloem
  • ½ l bouillon
  • zout, gemalen tijm
  • 1 klein blikje peperbollen in eigen vocht

Maak de ui schoon, was hem en snipper hem fijn.
Maak de wortelen schoon, was ze en snijd ze in grove stukken.
Giet de wijn en de azijn in een pan, voeg de wortelen en de ui toe en laat ± 10 minuten sudderen.
Smelt de boter en laat die bruinen.
Voeg al roerend de bloem toe en laat die eveneens bruinen (zo verkrijgt u een bruine roux).
Giet al roerend de bouillon bij de roux en laat doorkoken.
Voeg nu de groenten en het vocht bij de saus en voeg de kruiden toe.
De hoeveelheid toegevoegde peperbollen (van 1 eetlepel tot de hele inhoud van het blik) bepaalt de smaak van de saus.
Laat op een laag vuur nog 10 minuten sudderen.
Verwijder voor het opdienen de wortelen.

Bron: Astrid Veltman



Terug