Kokosmelk met appelsien en zijn garnituren

kokosmelk_appelsien (3K)

  • 40 cl kokosmelk
  • 4 appelsienen + 1 extra
  • 2 rode ajuinen
  • een handvol bieslook
  • 1 soepl. fijne witte suiker
  • cajunkruiden
  • beetje bloem
  • boter

Ajuin in blokjes snijden.
Appelsienen persen.
Bieslook fijn snijden.
Extra appelsien schillen, vruchtvlees langs de vliesjes wegsnijden; is voor de garnering.
Ajuin met 4 soeplepels kokosmelk even aanstoven, als de ajuin zacht is, de kokosmelk en appelsiensap toevoegen.
Laten koken, kruiden en suiker toevoegen.
Laat even inkoken indien nodig de saus binden.
Bieslook voor het serveren toevoegen samen met de partjes appelsien.
Deze saus werd geserveerd bij eend.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug