Sausje van curry met appel en rozijntjes

Sausje van curry met appel en rozijntjes

voor 2 personen

  • 1 soepl. vloeibare boter
  • 1½ soepl. bloem
  • 25 cl appelsiensap
  • 1 appel
  • een handvol rozijntjes
  • 2 sjalotjes
  • 1 teentje look
  • currypoeder
  • kurkuma
  • snuifje pili pili
  • extra klontje boter voor het stoven

Appel schillen en in blokjes snijden.
Look zeer fijn snijden en de sjalotjes halveren en in fijne ringen snijden.
Stoof deze aan in een beetje boter en voeg de rozijntjes toe.
Maak een roux van de boter, bloem en appelsiensap.
Kruid de saus zeer goed en voeg het mengel van de appel bij de saus.
Zeer warm serveren.

Bron: Elmo & Blondy
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug