Cambozola met fijne groenten

Cambozola met fijne groenten

voor 2 personen

  • een stukje groene paprika
  • een stukje gele paprika
  • een stukje rode paprika
  • ½ ajuin
  • 100 g cambozola
  • 10 cl room
  • enkele blaadjes bladpeterselie
  • een beetje bloem / boter om te binden
  • boter
  • peper & zout

Snij de groenten zeer fijn en stoof deze aan in een beetje boter.
Voeg de room toe de kaas in blokjes gesneden en warm goed op, niet laten koken.
Bijkruiden met peper en zout.
Indien nodig de saus binden, boter en bloem goed onder elkaar mengen.

Opmerking
Cambozola is een Duitse kaas die werd ontwikkeld in de jaren 70 van de 20e eeuw. Zoals de naam aangeeft is deze kaas een combinatie van Franse camembert en Italiaanse gorgonzola. De kaas wordt bereid uit gepasteuriseerde koemelk en is van het type blauw-witte schimmelkaas. De buitenkant van de kaas is overtrokken met een laagje witte schimmel. De binnenkant is zacht, romig wit met lichtblauwe schimmel. De smaak is romig en mild, aromatisch zuivel, met ondertonen van citroen en paddenstoel.

Bron: Derbyke, Elmo & Blondy
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug