Bocholter blonde

  • 3 sjalotten
  • 1 flesje Bocholter Kwik
  • 150 g boter
  • 30 g bloem
  • 35 cl slagroom
  • bruine basterdsuiker
  • peterselie

Laat de fijngesnipperde sjalotten samen met de helft van het blonde Belgische bier (dit kan bijvoorbeeld ook Seizoens, Jupiler of Stella Artois zijn) zachtjes inkoken.
Giet er al roerend de rest van het bier bij.
Voeg onder voortdurend roeren de boter in blokjes toe en laat de saus even inkoken.
Vermeng de bloem met de room en voeg dit mengsel aan de saus toe.
Blijf roeren en laat zachtjes doorkoken tot een mooie gebonden en zachtromige saus ontstaat.
Breng die op smaak met zout, peper en, als het bier een te bittere smaak geeft, met wat basterdsuiker.
Maak de saus af met fijngehakte peterselie.

Deze saus is vrij neutraal en smaakt vrijwel overal bij.

Bron: Astrid Veltman



Terug