Appelsien-saffraan sausje

appelsien_saffraan (3K)

  • 4 rode sjalotjes
  • 4 appelsienen
  • 3 stukjes steranijs
  • 1 soeplepel saffraandraadjes
  • halve granaat appel
  • korianderr
  • enkele jeneverbessen
  • rozemarijn
  • roze peperbolletjes
  • mosterdzaad
  • venkelzaad
  • zeezout
  • zwarte peper
  • klontje boter
  • 12½ cl room

Sjalotjes fijn snijden.
Appelsien schillen, snij het vruchtvlees tussen de vliesjes uit vang het vocht op en knijp de appelsien goed uit.
Houd een deel van de partjes voor garnering.
Haal de zaadjes uit de granaatappel en houd een beetje aan de kant voor garnering.
Stoof de sjalotjes en saffraan aan in een beetje boter voeg de partjes appelsien, granaatzaadjes, steranijs en het vocht toe en kruid goed af.
Laat dit even sudderen.
Mix de saus maar haal de steranijs eruit en doe ze door een zeef, warm terug op voeg de room toe en laat goed opwarmen.
Voor het opdienen de partjes appelsien en zaadjes van de granaatappel eronder roeren.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug